I handväskan på en bärabarncoach

Att gå från trikå till vävd kan kännas som ett stort steg och det kan vara skönt att få lite guidning kring val av knyt, val av sjal, säkerhet och ergonomi.

Idag höll jag en konsultation med en mamma som burit sin bebis i trikå sedan födseln för några månader sedan och nu ville ta steget över till vävda sjalar. Vi redde till exempel ut vilken hennes basstorlek var, pratade om olika mer eller mindre förvirrade sjaltermer man kan se i köp- och säljannonser, pratade material, bebisars position i bärdon samt varför den sk pusshöjden egentligen är viktig. Och så övade vi knyt förstås. Knytet jag lärde ut var fwcc – det kanske allra vanligaste knytet att börja med då man är ny på vävd sjal. Hade tid funnits hade vi även övat kangaroo men 90 minuter går faktiskt väldigt fort!

Det var en väldigt väldigt glad och peppad bärabarncoach som satte sig på tåget hem till Malmö efter att ha hållit sitt livs andra konsultation. Jag är så glad att jag har valt att utbilda mig till rådgivare i barnbärande och är så förväntansfull över hur mycket jag kommer lära mig av de klienter jag träffar. Så roligt att möta olika frågeställningar, behov och se hur lärande och förståelse utvecklas. Att få förtroende att guida i bärandet. Allt i samspel med barnet, med barnets behov i fokus.

Kabinväskan rymmer inte alltid allt som behövs för en konsultation så två sjalar får trängas i handväskan. Sjalar med ränder på längden är inte bara snyggt – det är pedagogiskt då man lätt ser var på sjalen det händer något när man spänner till exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s